Web Analytics Made Easy - Statcounter

صراط:

شامپو محصولی است که ما روزانه از آن استفاده می‌کنیم بنابراین بسیار مهم است که از ترکیبات به‌کاررفته در آن آگاهی داشته باشیم. یکی از این ترکیبات، فرگرنس‌ها یا رایحه‌ها هستند. به گفته کارشناسان وجود فرگرنس‌ها روی برچسب شامپو به این معنی است که باید بطری شامپو را به قفسه برگردانید. اگر دوست دارید علت این دیدگاه کارشناسان را بدانید در  ادامه با ما همراه باشید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مشکل رایحه‌ها چیست؟

وجود کلمه رایحه یا فرگرنس در فهرست مواد تشکیل‌دهنده محصول، معمولا پوششی برای به‌کارگیری تعداد زیادی مواد شیمیایی مصنوعی است که برخی از آن‌ها برای سلامت ما خطرناک هستند. ژولن کافیلد، مشاور سلامت از موسسه «هلثی هاوارد» مریلند آمریکا می‌گوید: بوی مطبوع یک شامپو از ترکیبی از انواع مواد سمی مانند فتالات‌ها که با آسیب به تولید مثل و رشد مرتبط هستند، ناشی می‌شود.

کافیلد می‌افزاید: به طور کلی عطر‌های مصنوعی سرطان‌زا بوده و با اختلالات هورمونی مرتبط هستند. مصرف این مواد در طولانی‌مدت به پوست سر آسیب‌زده و باعث ریزش شدید مو می‌شود.

همچنین به دلیل وجود رگ‌های خونی زیاد در پوست سر این مواد شیمیایی به‌طور بالقوه می‌توانند وارد جریان خون شوند؛ البته رایحه‌های طبیعی کاملا برای مو‌ها مناسب هستند. این رایحه‌ها (برای مثال روغن پوست‌پرتقال) معمولا با نام واقعی خود ذکر می‌شوند، بنابراین اگر روی برچسب شامپو «رایحه طبیعی» ذکر نشده باشد، عطر محصول حاصل یک یا چند ترکیب شیمیایی است.

سایر ترکیباتی که باید مراقب آن‌ها باشید: تا اوایل دهه اول قرن بیست‌ویکم، سولفات‌ها در بیشتر شامپو‌ها و موادشوینده برای تقویت بافت صابونی و کف‌کنندگی آن‌ها مورد استفاده قرار می‌گرفت، اما در حال حاضر بسیاری از کارشناسان به‌شدت از شامپو‌های بدون سولفات طرفداری می‌کنند. مشخص شده سولفات‌ها مانند یک سم برای مو‌ها و پوست‌سر مضر هستند. هرچند استفاده از این ترکیبات در شامپو‌ها به میزان زیادی کاهش یافته، اما ممکن است برخی محصولات هنوز حاوی آن‌ها باشند.

ترکیب دیگری که کارشناسان نسبت به آن احتیاط می‌کنند، نگهدارنده‌های آزادکننده فرمالدهید هستند. این ترکیبات می‌توانند به‌شدت برای مو‌ها و پوست‌سر تحریک‌کننده باشند. به گفته کافیلد، متداول‌ترین مواد نگهدارنده‌ای که ممکن است نام آن‌ها را روی برچسب شامپو مشاهده کنید شامل کواترنیم- ۱۵، دی‌ام‌دی‌ام هیدانتوئین و ایمیدازولیدینیل اوره است که ترکیباتی به‌شدت سمی هستند.

منبع: روزنامه جام جم

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: انواع مواد سمی مواد شیمیایی صراط رایحه ها شامپو ها پوست سر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۸۶۲۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پوست موز زیر پای بی‌بی‌سی

در طول کمتر از دو سال گذشته رسانه‌های فارسی‌زبان ضدایران و حتی غربی، بارها و بارها در گفت‌وگو با افراد مختلف، گزارش‌هایی درباره نحوه درگذشت نیکا شاکرمی ۱۶ساله منتشر کرده‌اند؛ گزارش‌هایی که در بسیاری از مواقع، حتی با روایت‌های مخدوش مادر و خاله نیکا شاکرمی‌ نیز تناقض‌های جدی داشته است.

به گزارش ایسنا، فرهیختگان نوشت: سرویس جهانی بی‌بی‌سی روز دوشنبه ۲۹ آوریل (۱۰ اردیبهشت ماه) با تکیه بر اسنادی که به تعبیر این رسانه «بسیار محرمانه» خوانده شده، گزارشی از نحوه درگذشت نیکا شاکرمی منتشر کرد. نیکا شاکرمی نوجوان ۱۶ساله‌ای بود که رسانه‌های فارسی‌زبان ضدایران، در نخستین روزهای ناآرامی‌های سال ۱۴۰۱، از او به عنوان یکی از کشته‌شدگان اعتراضات در تهران نام بردند. مقامات قضایی و امنیتی با استناد به محل درگذشت این فرد و همچنین گزارش پزشک قانونی، ضمن رد اظهارات رسانه‌های ضدایران، «سقوط از ساختمان» را علت مرگ شاکرمی معرفی کردند. با این وجود اما چند تصویر از حضور شاکرمی در اعتراضات و ویژگی‌های شخصیتی مادر و خاله شاکرمی، فضای مناسبی را در اختیار شبکه‌های ضد ایران برای دمیدن بر آتش اعتراضات در ایران با هدف سرنگونی حکومت داده بود. 

دوشنبه دهم اردیبهشت، سرویس جهانی بی‌بی‌سی، روایت جدیدی از درگذشت نیکا شاکرمی منتشر کرد که با وجود تلاش‌های فراوان، رد این تناقضات در آن بسیار مشهود است. برخلاف دفعات قبل، این بار یک رسانه بین‌المللی و آن هم با استناد به اسنادی که آنها را «بسیار محرمانه» می‌خواند، به ماجرا ورود کرده است. این موضوع به اندازه‌ای عجیب بود که دویچه‌وله فارسی درباره آن نوشته «این اولین‌بار است که یک رسانه بین‌المللی با استناد به سندی محرمانه چنین گزارشی را منتشر می‌کند.»‌ بی‌بی‌سی ادعا کرده این گزارش «بخشی از یک پرونده ۳۲۲صفحه‌ای» درباره معترضان بوده است. این رسانه هرچند مدعی محرمانه بودن این سند است اما در گزارشش به «تناقض‌های موجود در اسناد»‌ نیز اشاره کرده. به عنوان نمونه، بی‌بی‌سی اذعان داشته در سندی که تحقیقاتش روی آن «متمرکز» شده، «حاوی چند تناقض» بوده است. بی‌بی‌سی نوشته: «به عنوان مثال، نیروی انتظامی «ناجا» که در این گزارش نقل شده، در آن زمان به «فراجا» معروف» بوده است. 

در حالت معمولی نه‌تنها یک رسانه بین‌المللی که حتی رسانه‌های محلی نیز حاضر به انتشار سندی با چنین اشتباه فاحشی نخواهند شد. آن‌طور که سرویس جهانی بی‌بی‌سی اذعان داشته، این تنها یکی از تناقضات این سند بوده است اما بی‌بی‌سی برای توجیه انتشار این گزارش، مدعی شده مفاد اسناد را با فردی که بی‌بی‌سی آن را «افسر اطلاعاتی سابق ایران که به آرشیو سپاه پاسداران دسترسی داشته» معرفی کرده، به اشتراک گذاشته و این فرد صحت گزارش را تایید کرده است! 

انتشار این گزارش با چنین اسنادی حتی باعث شده برخی رسانه‌های فارسی‌زبان ضدایران که چندان نیز حرفه‌ای نیستند، با محتوای بی‌بی‌سی فاصله خود را حفظ کنند. دویچه‌وله فارسی پس از انتشار بخشی از این گزارش نوشت «به طور مستقل امکان راستی‌آزمایی این گزارش را ندارد.»

چنین خطای فاحشی آن هم از رسانه‌ای به قدمت سرویس جهانی بی‌بی‌سی، از دو حالت خارج نیست؛ یا این پروژه دستپخت سرویس‌های امنیتی غربی است و یا اینکه باید این گزارش پوست موز یک گروه نفوذی باشد که زیر پای بی‌بی‌سی انداخته شده است. نباید فراموش کرد اسفند سال گذشته یک گروه هکری که مدعی هک سامانه‌های مربوط به قوه قضائیه بود، اسنادی را منتشر و ادعا کرد که دو سند آن مکاتبه در طبقه‌بندی «سری» وزارت اطلاعات با دادستان عمومی و انقلاب تهران برای خروج برخی کارمندان دو شبکه معاند تلویزیونی «ایران اینترنشنال» و «بی‌بی‌سی فارسی» از فهرست کارکنان ممنوع‌المعامله این دو شبکه ضدایرانی است. شبکه‌ای که چنین اطلاعات مخدوش و متناقضی را در اختیار بی‌بی‌سی قرار داده، بلافاصله در شبکه‌های اجتماعی دست به کار شد و با استفاده از لشکر سایبری‌اش، به صورت پرحجم سعی در بازنشر گسترده این گزارش کرد. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • طرز پخت دنده گاو درون پوست روی زغال به روش آشپز آذربایجانی (فیلم)
  • سرخ‌پوست‌ها در بازی پرسپولیس! + عکس
  • جذب گازهای گلخانه ای در یک ماده متخلخل جدید 
  • ۷ تاثیر شگفت انگیز و باورنکردنی سفیده و زرده تخم مرغ برای پوست و مو
  • معرفی چند عطر خاص برای آقایان و خانم ها
  • لیگ‌برتر فوتسال ایران در حال پوست‌اندازی است
  • کبد چرب و دردسرهایش
  • ساخت وسایل لوکس از پوست هزاران تمساح در کارخانه‌ (فیلم)
  • پوست موز زیر پای بی‌بی‌سی
  • معرفی ۴ ماسک معجزه آسا برای مو با تخم مرغ + طرز تهیه