Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-03@13:59:47 GMT

سه ماده شیمیایی مشابه، با دنیایی از تفاوت

تاریخ انتشار: ۳۱ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۹۴۱۰۲

آمونیوم پر سولفات، سولفات آلومینیوم و پلی آلومینیوم کلراید، سه ماده شیمیایی بسیار کاربردی در صنایع مختلف هستند که نام های نسبتا مشابهی دارند. با این حال علی رغم این شباهت، تفاوت های بسیار زیادی در خواص و موارد استفاده هر کدام وجود دارد. در این مطلب به معرفی مختصر این سه ماده و کاربردها و موارد مصرف هر یک در صنایع مختلف پرداخته ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین در انتهای این مقاله، مجموعه ای خوشنام و با سابقه درخشان معرفی کرده ایم که می توانید با خیال راحت و آسوده از بابت کیفیت، تمامی مواد شیمیایی و تجهیزات مورد نیاز برای فعالیت در صنایع سلولزی را از آن ها خریداری فرمایید. با ما همراه باشید.

آمونیوم پر سولفات (APS)

آمونیوم پر سولفات یک ماده شیمیایی با قدرت اکسید کنندگی بالا است که قرار گرفتن در معرض حرارت، خاصیت خورندگی آن را فعال می کند. این ماده به راحتی در آب حل می شود. هر چه دمای آب بالاتر رفته و گرم تر شود، خاصیت انحلال آن در آب نیز بیشتر خواهد بود. از لحاظ ظاهری این ماده به صورت کریستال های جامد سفید رنگ است که قدرت جذب آب نسبتا بالایی دارند. در صورتی که آمونیوم پر سولفات در مجاورت آب قرار بگیرد، رطوبت اطراف خود را جذب کرده و بافت کیک مانند به خود می گیرد.

این ماده در صنایع متنوعی کاربرد دارد؛ از تولید مواد شوینده و صابون ها گرفته تا تولید کودهای شیمیایی و حتی حکاکی مس! اتچینگ فلزات، تمیز کردن صفحه مدار واچ، نشاسته اصلاح شده، چسب های حاوی فرمالدئید پایین، ضدعفونی کننده ها، سفید کننده خمیر و منسوجات در دمای پایین و کاهش رس، سیستم های تصفیه آب در گردش، تخریب اکسیداتیو گازهای مضر، فعال سازی سطح آلومینیوم و مس تنها گوشه ای از موارد مصرف آمونیوم پر سولفات و کاربردهای آن در صنایع مختلف هستند. اما با این حال بیش از همه در صنعت «روی» مورد استفاده قرار می گیرد.

به عنوان مثال، در برخی از سیستم های چاپی پیش از آغاز فرایند باید صفحه های مدار چاپی آماده شوند. برای این کار متن نوشته و محتوای مورد نظر روی صفحات مسی حکاکی می شود. آمونیوم پر سولفات در این فرایند می تواند به عنوان جایگزین مناسبی برای محلول کلرید فریک مورد استفاده قرار بگیرد. خاصیت اکسید کنندگی قوی این ماده موجب می شود که مقاومت و استحکام سطح ورقه های مسی کاهش یافته و حکاکی روی صفحه های مدار چاپی ساده تر انجام شود.

در صنعت کاغذسازی از این ماده برای تنظیم ویسکوزیته و دمای ژل پوینت نشاسته خام استفاده می شود که منجر به کاهش قابل توجه هزینه تمام شده آهار زنی در مقایسه با استفاده از نشاسته اکسید شده می گردد.

سولفات آلومینیوم (آلوم، زاج سفید)

سولفات آلومینیوم یک منعقد کننده قوی و سفید رنگ است که همانند بسیاری دیگر از مواد شیمیایی موجود در بازار، به دو صورت مایع و پودر کریستالی تولید می شود. این ماده خاصیت اسیدی به شدت بالایی دارد، در الکل ها حل نشده و در عوض، در محلول های آبی به راحتی انحلال پذیر است. مجموعه این موارد بیانگر این است که در صورت تماس مقدار کمی از ماده شیمیایی سولفات آلومینیوم با آب و یا حتی قرار گیری آن در معرض رطوبت، عامل محرک بسیار قوی برای فعال سازی خاصیت اسیدی آن به شمار می رود. این ماده با خلوص های متفاوت تولید می گردد که بیشترین میزان تولید آن با خلوص 17 درصد در دسترس می باشد. در هنگام خرید از میزان خلوص این ماده اطمینان حاصل نمایید .

از جمله مهم ترین کاربردهای این ماده و موارد استفاده از آن در صنایع مختلف می توان به موارد زیر اشاره کرد:

تصفیه آب و فاضلاب کاغذ سازی و صنایع سلولزی صنعت کشاورزی ساخت و ساز تولید محصولات آرایشی و بهداشتی رنگرزی نساجی

خواص و ویژگی های این ماده به قدری در محیط های صنعتی کاربرد دارد که موارد مصرف آن تنها به این موارد محدود نمی شود. تولید و تصفیه فلز روی، تهیه و تولید گلیسیرین، تولید کود کشاورزی، چربی زدایی، استفاده به عنوان عامل کف زا در کپسول های آتش نشانی و ... تنها گوشه ای از دیگر کاربردهای سولفات آلومینیوم در صنعت هستند.

با توجه به قیمت پایین این ماده در مقایسه با سایر منعقد کننده ها، استفاده از این ماده در تصفیه فاضلاب کاربرد بسیاری دارد.

از این ماده در صنعت سلولزی جهت تقویت پیوند های میان الیاف خمیر، رنگبری، پیش واکنش جهت افزایش مقاومت کاغذ در برابر جذب آب استفاده می گردد.

پلی آلومینیوم کلراید (PAC)

پلی آلومینیوم کلراید که به اختصار «پک» نیز نامیده می شود، یک ماده شیمیایی زرد رنگ با بافت پودری می باشد که به تازگی به لیست مواد شیمیایی صنعتی اضافه شده است. این ماده نیز همانند سولفات آلومینیوم یک منعقد کننده قوی می باشد. به همین علت در اغلب موارد به عنوان جایگزین سولفات آلومینیوم مورد استفاده قرار می گیرد. پلی آلومینیوم کلراید به دو صورت جامد و مایع تولید می شود. نمونه جامد آن نیز، هم به صورت پودری و هم به شکل کریستال های سفید شیری تا زرد پررنگ در بازار موجود است.

خاصیت منعقد کنندگی بالای این ماده موجب شده است که به صورت گسترده برای تصفیه آب آشامیدنی، آب روزخانه ها، آب های زیر زمینی، فاضلاب های شهری، پساب کشاورزی و حتی تصفیه فاضلاب و پساب کارخانه های شیمیایی، صنایع نفت و پتروشیمی کاربرد داشته باشد. مهم ترین ویژگی پلی آلومینیوم کلراید این است که در بازه نسبتا گسترده ای از PH عملکرد مناسبی از خود نشان می دهد.

در واقع می توان گفت که با خرید پلی آلومینیوم کلراید و اضافه کردن آن به آب تصفیه نشده، فاضلاب و پساب های صنعتی، مواد اضافی و ذرات ناخالصی در یک نقطه جمع شده و به صورت ذرات بزرگتر، خود را نشان می دهند. قدرت منعقد کنندگی این ماده به گونه ای است که به استفاده از میزان زیادی مواد شیمیایی نیاز نبوده و دوز مصرف این مواد را حدود 4 تا 5 برابر کاهش می دهد. علاوه بر این، اضافه کردن پلی آلومینیوم کلراید به آب تصفیه نشده باعث ایجاد تغییرات چشمگیری در PH آن نشده و خواص اسیدی یا بازی آن را چندان تحت تاثیر قرار نمی دهد.

این ماده از نظر قیمتی از سولفات آلومینیوم گران تر می باشد ولی میزان مصرف آن از آلوم کمتر می باشد. این ماده عموما با دو گرید آشامیدنی و صنعتی در بازار در دسترس می باشد.

خرید مواد شیمیایی

شرکت تدارک صنعت کاغذ کرمان از سال 1393 فعالیت خود را به طور جدی در حوزه واردات، صادرات و تأمین تجهیزات مورد نیاز صنایع سلولزی آغاز نموده است. انواع مواد شیمیایی، ماشین آلات صنعتی، ملزومات پوششی و قطعات یدکی در این مجموعه ارائه می شود. همچنین برخی از ملزومات آزمایشگاهی نظیر کاغذ صافی، کاغذ خشک کن، کاغذ PH و ... نیز در لیست محصولات تدارک صنعت کاغذ کرمان وجود دارد.

جهت کسب اطلاعات بیشتر و ثبت سفارش به وب سایت رسمی شرکت تدارک صنعت کاغذ کرمان به نشانی https://www.kepsico.com/ مراجعه کرده و یا از طریق راه های ارتباطی درج شده در سایت، با کارشناسان این مجموعه تماس حاصل فرمایید.

منبع: الف

کلیدواژه: سولفات آلومینیوم صنایع مختلف ماده شیمیایی مواد شیمیایی صنعت کاغذ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۹۴۱۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۵۴ هزار هکتار مزارع گندم و جو مازندران مبارزه شیمیایی شد

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، فرید بیگی درباره مبارزه شیمیایی با عوامل خسارتزا در مزارع گندم و جو استان مازندران گفت: از ابتدای سال زراعی جاری تاکنون با آفات و بیماری‌ها و علف‌های هرز در ۱۵۴ هزار و ۱۶۱ هکتار مزارع گندم و جو استان مبارزه شیمیایی شد.

او با اشاره به مبارزه شیمیایی با آفات و بیماری‌ها و علف‌های هرز در ۱۳۸ هزار و ۵۱۵ هکتار مزارع گندم استان، افزود: مبارزه با آفات با مصرف سموم متالدهاید، مالاتیون، کنفیدور، دورسبان و سایپرمترین در ۵ هزار و ۶۲۵ هکتار مزارع گندم استان انجام شد که ۵ هزار و ۲۳۲ هکتار علیه حلزون، ۳۴۰ هکتار با سوسک سیاه زابروس و ۵۳ هکتار با کرم مفتولی بود.

سرپرست مدیریت حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه مبارزه با علف‌های هرز پهن برگ در ۲۰ هزار و ۸۵۹ هکتار، کشیده برگ در ۲۳ هزار و ۸۰۹ هکتار و توام (دومنظوره) در ۲۱ هزار و ۵۰۹ هکتار مزارع گندم استان انجام شد، اضافه کرد: مبارزه با علف‌های هرز مزارع گندم استان با استفاده از ۶۶ هزار و ۱۶۵ لیتر/کیلو سموم گرانستار، توفوردی، پوماسوپر، آکسیال، آپیروس، لنتو، آتلانتیس، آتللو، تیفیس و ویکیلیس صورت گرفت.

بیگی با بیان اینکه مبارزه با بیماری‌های گندم با مصرف ۶۶ هزار و ۴۰۳ لیتر/کیلو سموم تیلت، رکس، آلتو، فولیکو، اینور و سایر سموم در ۶۶ هزار و ۷۱۳ هکتار مزارع کندم استان انجام شد، تصریح کرد: با بیماری زنگ زرد در ۲۰ هزار و ۷۱۹ هکتار، سپتوریوز برگی در هزار و ۴۷۷ هکتار، سفیدک سطحی در ۱۵ هزار و ۱۵۸ هکتار، فوزاریوم خوشه در ۱۸ هزار و ۸۰۶ هکتار، زنگ قهوه‌ای در ۶۴۰ هکتار، لکه خرمایی در ۷۴۴ هکتار و توام در ۹ هزار و ۱۶۹ هکتار از مزارع گندم استان مبارزه شد.

سرپرست مدیریت حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران درباره مبارزه شیمیایی با آفات و بیماری‌ها و علف‌های هرز در مزارع جو استان، گفت: از ابتدای سال زراعی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ تاکنون مبارزه شیمیایی با آفات، بیماری‌ها و علف‌های هرز در ۱۵ هزار و ۶۴۹ هکتار مزارع جو استان انجام شد.

وی با اشاره به اینکه مبارزه شیمیایی با آفت حلزون در هزار و ۲۷۲ هکتار مزارع جو استان انجام شد، افزود: تاکنون با علیه علف‌های هرز کشیده برگ در ۲ هزار و ۳۸۹ هکتار، پهن برگ در ۲ هزار و ۳۷۹ هکتار و توام در ۸۲ هکتار و بیماری‌های سفیدک سطحی در هزار و ۴۲ هکتار، لکه خرمایی در ۶۲۲ هکتار، زنگ زرد در ۷۳۱ هکتار، سپتوریوز برگی در ۳۹۲ هکتار، فوزاریوم در ۸۶۵ هکتار، زنگ قهوه‌ای در ۱۲ هکتار و توام در ۸۵۹ هکتار از مزارع جو استان مبارزه شیمیایی شد.

دیگر خبرها

  • بهادری جهرمی: رشد تجارت خارجی فروردین، ۴۸ درصد مدت مشابه سال قبل است
  • مبارزه شیمیایی با آفات مزارع گندم و جو مازندران
  • تفاوت عجیب قیمت خودرو در ایران و امارات
  • ۱۵۴ هزار هکتار مزارع گندم و جو مازندران مبارزه شیمیایی شد
  • بازدید بیش از ۶۱ هزار مسافر کشتی کروز طی ۳ ماه از ترکیه
  • سامانه پیش‌بینی نقطه‌ای وضع هوا، قابل رقابت با نمونه‌های مشابه خارجی است
  • جا به جایی ۲۳۵ هزار تن کالا با ناوگان حمل و نقل باری خراسان شمالی تا پایان فروردین
  • کیم مین جائه تفاوت بزرگ بایرن و رئال بود
  • برتری خودروهای تجاری بهمن نسبت به سایر محصولات تجاری مشابه
  • علت تفاوت قیمت زیاد در انواع مختلف قهوه چیست؟