Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-03@06:46:44 GMT

مواد اولیه کاتد باتری های لیتیمی تولید شد

تاریخ انتشار: ۲۷ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۳۹۲۳۰

مواد اولیه کاتد باتری های لیتیمی تولید شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دکتر مهران جوانبخت عضو هیات علمی دانشکده شیمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر و رئیس مرکز تحقیقات انرژی های تجدید پذیر گفت: به تازگی شرکت های خودروسازی در کل جهان، متقاضی اصلی باتری های لیتیم یون در راستای کاهش مصرف انرژی شده اند.

وی افزود: علاوه بر این، انتظار می رود اجرای مقررات سختگیرانه در مورد انتشار گازهای گلخانه ای از خودروهای فسیلی، تقاضا برای خودروهای برقی را افزایش دهد، که به نوبه خود، نیاز به باتری های لیتیم یون را بیشتر می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس مرکز تحقیقات انرژی های تجدید پذیر عنوان کرد: بازار باتری های لیتیم یون در سال ۲۰۱۹ برابر با ۳۶.۷ میلیارد دلار بوده است و پیش بینی می شود که تا سال ۲۰۲۷ به ۱۳۰میلیارد دلار برسد.

جوانبخت خاطر نشان کرد: این باتری ها در حال حاضر بهترین ترکیب از نظر چگالی انرژی، چگالی توان، بازده، سیکل پذیری و قیمت هستند.

وی با بیان اینکه فناوری تولید مواد پیشرفته یکی از کلیدی‌ترین فناوری‌ باتری‌های لیتیمی است، افزود: با توجه به کاربرد گسترده‌ی باتری های لیتیومی در سیستم حمل و نقل الکتریکی، تولید و فرآوری مواد مورد نیاز از اهمیت بالایی برخودار است.

به گفته عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، امروزه کشورهای محدودی در دنیا قادر به تولید سلول های لیتیمی هستند زیرا برای تولید این مواد چالش های مختلفی از جمله تامین منابع لیتیم وکبالت، تولید مواد کلیدی اولیه گرید باتری، دانش فنی تولید موادپیشرفته و قیمت تمام شده وجود دارد.

وی افزود: به همین دلیل درصدد برآمدیم با همکاری مرکز تحقیقات انرژی های تجدید پذیر دانشگاه صنعتی امیرکبیر مواد اولیه باتری های لیتیمی را تولید کنیم. این تولیدات شامل، گرید باتری نمک های آلومینیوم سولفات، لیتیم سولفات، لیتیم کلرید، نیکل(II) کلرید، نیکل(II) سولفات، کبالت(II) سولفات، منگنز(II) سولفات و سدیم دی هیدروژن فسفات می شود.

جوانبخت افزود: این مواد بایستی عاری از حضور فلزات مضر بوده و درجه خلوص ۹۹.۹۵درصد داشته باشند تا به منظور رسوب دهی پیش ماده NCA (لیتیم نیکل کبالت آلومینیوم اکسید)، NCM (لیتیم نیکل کبالت منگنز اکسید)، LCO (لیتیم کبالت اکسید)، LMO (لیتیم منگنز اکسید) و LFP (لیتیم آهن فسفات) مورد استفاده قرار بگیرد.

به گفته وی، از جمله مواد کاتدی تولیدی این شرکت دانش بنیان نیز می توان به تولید نانومواد LMO و نانوکامپوزیت های پایه NCM و LFP اشاره کرد که نتایج آنها به صورت چند مقاله بین المللی و دو اختراع (US Patent) در سال ۲۰۲۰ ثبت شده است.

کد خبر 5307081 میترا سعیدی کیا

منبع: مهر

کلیدواژه: دانشگاه امیرکبیر باتری لیتیومی بومی سازی حاکمیت سایبری نوآوری فناوری فضایی امنیت اطلاعات فضانوردان فیس بوک معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شرکت دانش بنیان اقتصاد دیجیتالی کشاورزی تحقیقات علمی شرکت مخابرات ایران ایالات متحده امریکا عیسی زارع پور دانشگاه صنعتی امیرکبیر باتری های لیتیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۳۹۲۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت پتنتی که انتقال حرارت در کشتی‌ها و هواپیماهای پرسرعت را تسهیل می‌کند

شرکت گرافن کامپوزیتز اعلام کرد که پتنت این شرکت در بخش سیستم‌های مدیریت حرارتی مورد تایید قرار گرفته است. در این پتنت شیوه مهندسی و طراحی نوع نانوماده خودتوان (self-powered) تشریح شده است که می‌تواند انتقال انرژی حرارتی را با کارایی بالا و بهتر از مواد دیگر انجام داده و محافظت بهتری از خودروها صورت گیرد.

به گزارش ایسنا، گرافن کامپوزیتز(Graphene Composites)، یک شرکت مهندسی پیشرفته است که در حوزه مواد دوبعدی نیز فعالیت دارد. پتنتی که این شرکت به ثبت رسانده، به صورت ویژه برای استفاده در وسایل نقلیه از جمله کشتی‌ها و هواپیماهای پرسرعت قابل استفاده است و می‌تواند از آنها محافظت کند. سیستم مدیریت گرمای این شرکت شامل یک سینک گرمایی بسیار کارآمد و یک مایع انتقال حرارتی است.

یک مشکل شایع در انتقال حرارت در بسیاری از کاربردهای مختلف، فقدان کارآمدی در انتقال حرارت  است که این مشکل در سیستم‌های حجیم بیشتر نمایان می‌شود. از این رو طراحی یک ساختار جدید برای حل این مشکل ضروری است.

تا کنون شرکت گرافن کامپوزیتز از مواد گرافنی و آئروژل برای ایجاد سپرهای قدرتمند، اما سبک برای ایمنی مدارس استفاده کرده است. آئروژل‌ها از پلی آمید ساخته می‌شوند، یک بلوک اصلی ساختمان در رزین‌های ترموست که در کامپوزیت‌ها استفاده می‌شود. آئروژل‌ها از بیش از ۸۵ درصد هوا ساخته شده‌اند که این ویژگی آنها را در پراکندگی انرژی یاری کرده و همچنین موجب سبک‌تر شدن آنها می‌شود.

مواد گرافیتی مانند یا مواد گرافیتی پیرولیتیک مانند در انتقال گرما مؤثر هستند، بنابراین از آنها به عنوان مواد انتقال‌دهنده مؤثر حرارت استفاده می‌شود.

به نقل از ستاد نانو، انرژی حرارتی را می‌توان به سرعت و کارآمد بین یک محیط خارجی و دستگاه انتقال انرژی حرارتی از طریق عنصر هدایت حرارتی منتقل کرد. انتقال حرارتی کارآمد این مواد و انتقال در یک جهت باعث می‌شود حداقل آسیب به سایر قسمت‌های دستگاه وارد شود و بهبود کارآیی انتقال انجام می‌شود. علاوه بر این، این مواد همچنین ثبات، استحکام، مقاومت در برابر سایش و مقاومت در برابر خستگی از خود نشان می‌دهند.

به اعتقاد مسئولان شرکت گرافن کامپوزیتز استفاده از آنها در لایه محافظ بیرونی دستگاه‌ها امکان‌پذیر است، زیرا در شرایط سخت کمتر مستعد آسیب هستند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مشکل طولانی شدن فرایند اداری ترخیص مواد اولیه شرکت‌های داروسازی به زودی رفع می‌شود
  • مشکل طولانی شدن ترخیص مواد اولیه دارو برطرف می‌شود
  • تفاهم‌نامه همکاری اقتصادی بین استان‌های بوشهر و قزوین منعقد شد
  • سمنان|وقتی تحریم‌ باعث کاهش هزینه مواد اولیه یک شرکت می‌شود
  • ثبت پتنتی که انتقال حرارت در کشتی‌ها و هواپیماهای پرسرعت را تسهیل می‌کند
  • با ده دقیقه شارژ ۳۲۰کیلومتر رانندگی کنید!
  • قیمت باطری ماشین با دریافت باتری کهنه
  • مددجویان خراسان‌جنوبی هزار و ۳۶۲ متر مربع فرش به بازار عرضه کردند
  • ساخت نوعی باتری سدیمی که ظرف چند ثانیه شارژ می‌شود
  • تولید بیشتر توت فرنگی با روش علمی